Zoeken naar een dealer

Simpelweg de eerste vier cijfers van uw postcode invullen en wij tonen u een dealer bij u in de buurt.

Deuren van vluchtroutes en brandbeveiliging

Snel eruit!

Er zijn situaties, waar de juiste apparatuur van de deur levens kan redden. Als er bijvoorbeeld brand uitbreekt of paniek heerst wil iedereen zo snel mogelijk naar buiten. De vluchtroutes moeten dan feilloos werken, de deuren dienen direct open te gaan. Aan de andere kant mogen de nooduitgangen tijdens normaal gebruik geen onbevoegden in het gebouw laten. En ook voor brandwerende deuren gelden bijzondere voorwaarden.

Redder in nood

Een speciaal mechanisme van de ENiQ® Pro EE is de oplossing voor vluchtroutes, wiens sluiting volgens DIN/EN 179/1125 is uitgevoerd. Alle nooduitgangen, die voorzien zijn van de ENiQ® Pro, bieden dubbele veiligheid: De deuren kunnen indien nodig zonder problemen worden geopend en vormen tegelijkertijd naar buiten een perfecte bescherming tegen ongeoorloofde toegang. 

Gelijktijdig bezit de versie ENiQ® Pro EE over de technische know-how: Individuele toegangsrechten - zoals bijvoorbeeld de tijdelijk beperkte toegang voor schoonmaakbedrijven - kunnen probleemloos worden geactiveerd en beheerd.

In geval van nood - ENiQ® Pro EE

Met de ENiQ® Pro EE biedt DOM de juiste oplossing voor deuren op vluchtroutes.

Meer over de ENiQ® Pro EE leest u hier.


Als er brand is - ENiQ® Pro

Als er brand uitbreekt in een gebouw, zorgen de brandwerende deuren ervoor, dat het vuur zich niet verder verspreidt. Bovendien dienen ze te voldoen aan de functies van een elektronisch sluitsysteem en tegen onbevoegden te beschermen.

De ENiQ® Pro is speciaal ontworpen voor dergelijke hachelijke situaties. Hij kan gebruikt worden voor brandwerendheidsklassen tot T90. Bovendien bezit hij alle toegangs-organisatiefuncties van een elektronisch sluitsysteem.

Als er brand is, blijft hij cool: De ENiQ® Pro beveiligt brandwerende deuren op een betrouwbare manier.

Meer informatie over de ENiQ® Pro en andere speciale oplossingen kunt u hier  vinden.