Zoeken naar een dealer

Simpelweg de eerste vier cijfers van uw postcode invullen en wij tonen u een dealer bij u in de buurt.

Opleiding & wetenschap

Voor knappe koppen

In scholen en andere onderwijsinstellingen gelden speciale richtlijnen. Gebouwen en klaslokalen moeten worden beschermd tegen ongeoorloofde toegang, zodat kinderen en jongeren onspannen kunnen spelen en leren. Veel scholen worden inmiddels ook na de schooluren door verenigingen en hobbygroepen gebruikt. Een uitdagende taak voor het sluitconcept.

Voorbeeldige leerlingen

Met een elektronisch sluitsysteem van DOM zijn scholen en onderwijsinstellingen voorbereid op de verschillende behoeften van de gebruikers. Leraren en conciërges kan men omvangrijke toegangspermissies verlenen, terwijl externe gebruikersgroepen slechts tijdelijke toegang tot specifieke ruimtes krijgen - ook tijdens de vakanties. Ook voor schoonmaakteams kan men dergelijke individuele toegangspermissies specificeren. Als ruimten een andere functie krijgen - bijvoorbeeld aan het begin van een schooljaar - kunnen de desbetreffende permissies direct worden aangepast. En als een sluitmedium verloren raakt, kan het eveneens direct uit het systeem worden verwijderd, waardoor de veiligheid behouden blijft.

Geen experimenten

Tal van onderwijsinstellingen bezitten laboratoria en andere ruimten, waarin bijvoorbeeld chemicaliën of of andere gevaarlijke stoffen worden opgeslagen. Hier is een betrouwbare bescherming tegen inbraak bijzonder belangrijk. DOM sluitsystemen zijn daarom grondig getest en kunnen niet van buitenaf worden gemanipuleerd.

Als het erop aan komt

Helaas heeft de geschiedenis aangetoond, dat scholen niet altijd een veilige ruimte voor onze kinderen zijn, zoals het eigenlijk wel het geval zou moeten zijn. Schietpartijen, zoals in Amsterdam en Goor hebben getoond, dat klaslokalen in noodgevallen ook een veilige ruimte moeten zijn. Met een speciale mechanische anti-amok-cilinder heeft DOM daarom een oplossing ontwikkeld, die met één draai het klaslokaal veilig van binnenuit sluit, zonder een vluchtroute te verhinderen. Het systeem kan eenvoudig naderhand worden geïnstalleerd en zorgt voor duidelijk meer veiligheid - zonder klaslokalen om te toveren in een vesting.

Met verstand: Elektronische toegangsorganisatie van DOM

Of het om complexe sluithiërarchie, tijdafhankelijke toegangspermissie, koppeling aan het alarmsysteem of de tijdregistratie gaat - met de elektronische sluitsystemen van DOM en de juiste software-oplossing kunt u ieder object perfect organiseren.

Meer over de ENiQ® Pro, ELS® Pro, Guardian en de software leest u hier.