Zoeken naar een dealer

Simpelweg de eerste vier cijfers van uw postcode invullen en wij tonen u een dealer bij u in de buurt.

FAQ

Hier beantwoorden wij al uw vragen rondom de DOM producten. Mocht u nog steeds vragen hebben, kunt u ons telefonisch via +31(0)70 - 3 19 30 06.


Hoeveel millimeter mag een sluitcilinder uit de deur steken?

Volgens DIN EN 1303 / DIN 18252 mag een sluitcilinder niet meer dan 3 mm buiten het deurblad / veiligheidsbeslag uitsteken.

Zijn er verzorgingsinstructies voor een sluitcilinder?

Ja. Ieder DOM product wordt geleverd met nauwkeurige verzorgingsinstructies, die men voor gebruik aandachtig dient te lezen.

Kan ik voor mijn sluitcilinder altijd een originele tweede resp. reservesleutel krijgen?

In principe ja, voor zover deze met de aan u overhandigde veiligheidskaart via de dealer wordt besteld.

Als mijn verzekering eist, dat ik alleen door de verzekeraar geaccepteerde sluitsystemen mag gebruiken, kan DOM mij dan dergelijke sluitsystemen aanbieden?

Natuurlijk. een veelvoud van onze cilinders zijn door de SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) gecertificeerd met klasse SKG2 resp. SKG3

Ik ben mijn veiligheidscertificaat verloren. Wat kan ik doen?

Voor het aanvragen van een nieuwe veiligheidskaart willen wij u vragen, contact op te nemen met een dealer bij u in de buurt, aangezien wij als fabrikant alleen aan gekwalificeerde dealers leveren. U vindt adressen van dealers bij ons op de homepage onder het kopje "Zoeken naar een dealer". Na het invullen van het formulier (dit formulier vindt u op onze downloadpagina), wordt dit formulier aan ons opgestuurd. Uit veiligheidstechnische redenen kunnen wij pas na overhandiging van deze verklaring een nieuwe veiligheidskaart voor u genereren.

Met wie kan ik contact opnemen, als ik vragen heb over DOM producten?

U kunt in principe altijd contact met ons opnemen als u vragen heeft. Onder het kopje "Contact" kunt u ons altijd een e-mail sturen. Aangezien wij alleen aan gekwalificeerde dealers leveren, kunnen wij u helaas geen prijsinformatie over onze diverse systemen geven. Neem in dit geval alstublieft contact op met de dealer, die u graag adviseert en u het systeem aanraadt, dat het beste geschikt is voor uw speciale behoeften.

Is het mogelijk een actuele kopie van het sluitplan of van de sleutellijst van een sluitsysteem te krijgen?

Natuurlijk. Neem in dit geval alstublieft contact op met uw dealer. Na overhandiging van de bij sluitsysteem behorende veiligheidskaart wordt de bestelling naar ons gestuurd.

Wat is een boorbeveiliging (mechanisch)?

Met mechanische boorbeveiliging wordt de technische uitrusting voor het afweren van aanvallen door boren, bijv. stalen of hardmetalen voorwerpen bedoeld, die zich in de cilinderkern en cilinderhuls bevinden.

Waar vindt ik informatie over de specifieke vaktermen?

Specifieke vaktermen vindt u in een begrippenlijst, die u via het kopje "Service" kunt bekijken. Natuurlijk kunt u ons ook een e-mail sturen. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Kan ik mijn sluitcilinder ook naderhand nog verlengen?

Bij oudere sluitcilinders is dit niet mogelijk. Voor zover u echter een sluitcilinder met modulair lichaam (systeem M) heeft besteld, is dit in principe in stappen van 5 mm mogelijk.

Waar kan ik producten van DOM kopen (cilinders, sleutels, toebehoren)?

Alleen in de relavante speciaalzaken, bijv. veiligheidsspeciaalzaken (sleutelspecialisten), of de ijzerwarenvakhandel. U kunt helaas niet direct bij ons bestellen, aangezien wij alleen aan gekwalificeerde dealers leveren. Adressen vindt u op onze homepage onder het kopje "Zoeken naar een dealer".